Facebook fans

Free Facebook Fans

недеља, 30. јун 2013.

Ušće 2

I opet Ušće ali na drugačiji način . Nije najavljivano tako pompezno ,davljenjem gledalaca u svakoj emisiji i čitalaca u svim novinama ,ili sam ja nešto preskočila . Bili smo to veče na drugom koncertu tako da smo jedan deo odgledali na tv-u i svi zajedno bili oduševljeni. Nema šta da se kaže .Što se tiče Cece nema šta da se kaže .
   Njen privatan život ne može da pomuti ono što ona radi i što je na sceni . Prepoznaje se kvalitet. Prepoznat je još dok je bila "Cvetak zanovetak", jurila na koncerte u farkama i patikama tako da je niko nije prepoznavao dok se ne sredi i izađe na scenu. Dok još nije bilo Arkana i svih ostalih sa kojima je povezuju .Postala je zvezda na ovim prostorima mnogo pre njega. Nije moje da sudim kao ni vaše , ali ipak je to njen privatan život .Znamo li istinu ? Naravno da ne znamo .Nije uskakala u novine za svaku prozivku i komentar o njoj . Držala se van toga i svoje privatne probleme držala za sebe . Ostala su samo nagađanja o svemu tome . Niko ne zna istinu.Činjenice su da joj je muž ubijen maltene na oči.Jako velika trauma i ružno iskustvo za svakog.Stavite se u njen položaj .Opet je posle 6 godina uspela da održi koncert .Plakala je ali i pevala .Koliko snage treba živom biću za tako nešto ? Da li se nekad zapitate kako bi se vi poneli da ste u njenoj koži !? Lako je pljuvati po nekom iako ne znaš pravu istinu , osim one koju mediji serviraju . Dokazalo se toliko puta da nisu u pravu . Ne osporavam da je bila  u pritvoru i kućnom zatvoru ali je sve te svoje kazne stoički podnela . Da li je kriva ? Ko to zna . Možda je bila samo žrtveno jagnje tadašnjoj vlasti , da bi nam pokazali da nema nedodirljivih . Našli su na kome će da nam pokazuju svoju moć,boreći se protiv jedne žene.  Bila sam šokirana kad je Arkan ubijen i znala sam i tad da će Ceca da bude linčovana i da se samo čeka trenutak. U stvari to sam znala od kad je snimila pesmu "Isuse" ! A zašto , pa pesma kao da je prizivala zlo.Takav je tekst . No to nije tema . Tema je koncert . Izborila se i dokazala da je jedna od velikih estradnih likova . Mislim da kad bi  napravila 5 koncerata u 5 dana za redom , da bi svi bili isti kao ovaj . Fenomen Lapa Brena i Slatki greh se ponovio .Samo što sad nema benda .,mislim ima ali Ceca je Ceca samo . Žena kao i sve ostale žene, majka kao i sve ostale majke .Pristrasna sam jer smo generacija ,Kako god ko i šta god ko mislio o njoj ipak zna makar jednu pesmu koju je ona otpevala. Ma dobro svako ima svoje mišljenje o njoj , ne zadirem u to , ali mora se priznati da je tako.Koncert je trajao čini mi se skoro 3 h možda i jače. Osmeh je rekao sve .Kad neko peva i diše isto onda se to oseti i vidi,a videlo se.
   Sve u svemu uspeh neverovatan . Kako god okrenuli Ceca ipak ima svoje prepoznatljiv stil i nije toliki šund u ovoj zemlji . Kod nje ne možete da čujete o gaćicama i brushalterima ,mada ima nekih gluposti u tekstovima vešto sakrvenih . Kad se sve uklopi sa muzikom deluje ok. Deo koncerta koji smo odgledali je bio extra . Biće toga još . Znam :)

Нема коментара:

Постави коментар